وبلاگ ما

وبلاگ ما

بيانيه گام دوم، نیازمند گفتمان‌سازی و ترويج توسط گروه‌های مرجع است

دومین نشست تعاملي از مجموعه نشست‌های تخصصی با عنوان " نقش استادان در گفتمان‌سازی و ترویج بیانیه گام دوم در فضای کلاس‌های درسی دانشگاه

روز دوشنبه ۲۳/۰۳/۱۴۰۱با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدعلی لیالی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی به همت مركز آموزش مجازي دانشگاهيان و با همكاري دفتر هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهي برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر مرادی دبير اجرايي نشست، ضمن بیان اهمیت و ضرورت این سلسله‌نشست‌ها، خاطرنشان ساخت بیانیه گام دوم هم‌زمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب توسط رهبر فرزانه انقلاب؛ خطاب به ملت به‌ویژه جوانان در راستای حرکت به سمت خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی و تحقق آرمان‌های نظام برای ایجاد تحول و تمدن نوین اسلامی ابلاغ شده است، بنابراین تحقق کامل و دقیق آن برای جوانان و به‌ویژه دانشگاهیان از مهم‌ترین وظایف در دوران کنونی محسوب می‌شود. ايشان افزود: در این مسیر باید از بیشترین ظرفیت گروه‌های مرجع که نقشی جهت‌دهنده در اذهان جوانان دارند بهره برد؛ زيرا كه اساتید به دلیل اعتبار علمی بالا، قدرت اقناع و ارتباط و تعامل با گروه زیادی از جوانان، همچنین از طريق ظرفیت‌هایی چون فرصت طراحی آموزشی، تحقیق و پژوهش و ارتباط ملی و بین‌المللی می‌توانند مرزهای اندیشه را در گام دوم انقلاب فراتر از مرزهای جغرافیایی جابه‌جا کند.
در ادامه دکتر محمدعلی لیالی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، سخنران نشست به ارائه راهكارهاي عملياتي جهت ترویج و گفتمان‌سازی بیانیه گام دوم در فضای کلاس‌های درسي دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: هیچ دستاوردی اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه از یک پشتوانه علمی برخوردار باشد و این افتخاری برای استادان است که نقشی در تمدن‌سازی نوین اسلامی داشته باشند.
وي همچنين افزود: بیانیه گام دوم بالاترین سند بالادستی در افق فراروی جامعه در گام دوم انقلاب اسلامی است و دلیل این امر را چنین بیان نمود که مقام معظم رهبری بعد از توصیه به خودسازی، جامعه‌پردازی و جامعه‌سازی و در نهایت رسیدن به هدف غایی و تمدن اسلامی، به سه نکته اساسی در سخنان حضرت آقا در بیانیه گام دوم اشاره کرد كه دوران کنونی، آغاز عصر جدیدی است که در سایه تحولات سیاسی اجتماعی اقتصادی و تعاملات و تبادلات جهانی در حال اتفاق است؛ آنچه باید اتفاق بیفتد با آنچه در واقعیت موجود جامعه وجود دارد، فاصله زیادی دارد که با شناخت نقاط قوت و ضعف و رفع موانع و کم‌کاری‌ها در تقویت آنها باید بکوشیم. ایشان همچنين با اشاره به برکات غیرقابل‌انکار انقلاب از جمله ثبات و امنیت پیشرفت علم و فناوری افزایش بینش و مشارکت مردمی و غیره، تصریح فرمودند که گفتمان امام و رهبری گفتمانی جدید در عرصه مقاومت در برابر مظاهر نظام سلطه می‌باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین لیالی در ادامه به ارائه پیشنهاداتی کاربردی برای ترویج بیانیه گام دوم در فضاي کلاس‌های درسي توسط استادان پرداخت که از آن جمله می‌توان به تأسیس دبیرخانه دائمی گام دوم مستندسازی و مستند گوی، برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی در کلاس، تولید بسته‌های محتوایی اشاره كرد.
در اين نشست تعاملي، همچنين به سؤالات، ابهامات و شبهات استادان حاضر پاسخ داده شد. همچنين اساتيد شرکت‌کننده در نشست نيز جهت گفتمان‌سازی اين بيانيه نكات و پيشنهاداتي ارائه نمودند از جمله: تشكيل شبكه ارتباطي استادان معارف و غير معارف؛ شناخت دستاوردهای کشور در زمینه‌های علمی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و ترويج آن در كلاس درس؛ ایجاد شبکه ارتباطی بین اساتید برای هم‌اندیشی و تبادل نظر پیرامون بیانیه گام دوم؛ مطالعه منابع خارجی در مورد پیشرفت‌های غیرقابل‌انکار ایران در دهه‌های اخیر.
اين عضو هیئت‌علمی دانشگاه در پایان با اشاره به نقش جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب، تصریح کرد: در ادبیات مقام معظم رهبری جوانان، محور تغییروتحول‌اند و پیشرفت جامعه اسلامی منوط به حضور جوانان در عرصه‌های مختلف است. از طرفي بیانیه گام دوم انقلاب که یکی از ارزشمندترین مکتوبات تاریخ چهل‌ساله انقلاب اسلامی ایران است به همه آنچه یک جامعه متمدن اسلامی نیاز دارد، اشاره شده است. ایمان، علم، جهاد، اخلاق، عدالت، عقلانیت، اقتصاد، رسانه و روابط بین‌الملل، از شاخصه‌های مهم تحقق «تمدن نوین اسلامی» هستند که تمدن‌سازی آنها در این بیانیه بیشتر بر دوش جوانان گذاشته شده است.

علاقمندان مي توانند جهت دريافت متن كامل محتواي اين نشست به پیش خوان خود در سامانه ی مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان یا کانال میز معارف به آدرس زیر مراجعه نمایند:

 

eitaa.com/mizemaaref

 

ecnahad.ir

نظرات

ارسال نظر
برای ارسال نظر ابتدا باید عضو سایت شوید. اگر قبلا ثبت نام کرده اید، وارد سایت شوید در غیر این صورت اینجا را کلیک کنید