یکی از مسائل مهم که در سالهای اخیر جامعه با آن مواجه است، مسئله فرزندآوری است. شاید در نگاه اول به نظر برسد، فرزند کمتر با هزینه اقتصادی کمتر رابطه دارد و با توجه به وضع کنونی معیشتی امروز فرزند آوری بیشتر موجب اختلال در فرزند آوری و فرزند پروری را برای زوجین به همراه داشته باشد اما جنبه مهمی که از آن نباید غافل شد
هزینه های مربوط به تربیت فرزندان و والدگری است. پژوهش ها نیز نشان داده است والدین دارای سه یا چهار فرزند و حتی بیشتر، فراغت بیشتری را برای تربیت فرزندانشان دارند که اینجا سود و زیان این مسئله به خوبی مشهود است.
مدرس این دوره جناب آقای دکتر حامد مصلحی ابتدا به مبحث تک فرزندی و مسائل روانشناختی ناشی از آن میپردازند، مؤلفه های تک فرزندی از منظر والدین را بررسی میکنند و سپس دلایل انتخاب گزینه ی تک فرزندی توسط والدین را تبیین میکنند و پیامدهای تفکر غربی در ارزشهای خانواده را شرح می دهند و در انتها به اهمیت، ضرورت و نکات مثبت چند فرزندی اشاره می کند که چگونه می توان محیط غنی برای رشد و تربیت فرزندان خود ایجاد نماییم .ایشان نقش خانواده ها و دانشمندان علوم اسلامی در مقابله با چالشهای مطرح شده را بسیار مهم میدانند.
چنانچه هنوزاعتقاد دارید که در شرایط حال حاضر جامعه، تک فرزندی تنها چاره ممکن است، پیشنهاد میشود محتوای حاضر را که در چهار جلسه تنظیم شده است را با دقت مطالعه فرمایید.